RUNOVAL

ponedjeljak, 20.07.2009.

RUNE DANAS


Runoval2009

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!








DETALJ GRAVURA KAMEN - Runoval2007


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!




Rune su prelijepi mistični slikovni i pismeni simboli. I kao i u Knjizi promjena bez obzira na izučavanja raznorodnih stručnjaka, mnoga tumačenja, i pokušaje znanstvenih analiza, sva pitanja o njima samima, osim povijesnih činjenica ne mogu dati neki konkretniji odgovor.

Sigurno je da u trenutcima većih prijelomnih ili težih životnih situacija, svatko od nas ima potrebu za preispitivanje samog sebe i svojih postupaka. Mnogima su rune pomogle da dođu do ispravnijeg stava ili pronađu traženi odgovor u određenoj životnoj situaciji.

Bilo da pojedinac pita sam, ili da koristi osobu koja se bavi " čitanjem " runa, znalci i poznavaoci runa, kažu da se prema njima treba odnositi s poštovanjem. Kao, uostalom, što bi se trebalo odnositi, na isti način prema svemu oko nas...s poštovanjem.

Kao što, vjerujem, da molitva, hvala i molim, nose u sebi ogromnu snagu dobre energije.

O runama, i njihovim mogućnostima spoznavanja i ispravljanja samog sebe, autor Ralph BLUM je napisao u knjizi Knjga o runama .




RUNE GRAVURA U KAMENU - Runoval2008







Runoval 2009






Motto koji bi mogao poslužiti za priču o runama mogao bi biti isti onaj kojeg nalazimo uklesanog iznad vratiju proročištima u Delfima: Upoznaj sebe..Rune predstavljaju učitelja. Premda bi ih neki od nas radije upoznavali kroz igru. Orakuli i jesu posvećene igre, instrumenti za ozbiljne i uzvišene igre, a vrijednost takvih igara leži u činjenici da nas one oslobađaju muke naukovanja pa nam omogućavaju da učimo onako kako to djeca čine. Tako i knjigu o runama možemo shvatiti kao početnicu za školu runa.

Svi smo mi proroci, i kad molimo mi ustvari vršimo svoju proročku misiju koja se sastoji od traženja savjeta unutar nas samih. Igra sa runama omogučit će vam da stupite u kontakt sa onim dijelovima unutarnjeg bića koje poznaje sve ono što vam je potrebno za vaš ovozemaljski život.


Ako postoji moderni autoritet za područje efikasnost i orakula, onda je to, bez sumnje, švicarski psiholog Carl JUNG, koji je ustvrdio da " teoretska razmatranja " uzroka i posljedica uvijek djeluje blijedo i otrcano u usporedbi s praktičnim rezultatima slučajnosti" . Što će reći da ništa nije dovoljno beznačajno da se ne bi moglo važnim ključem za pravovremeno i ispravno djelovanje. Obraćanje orakulu stavlja nas u čistu sadašnjost, jer što god da se dogodi u datom momentu posjeduje ono što JUNG zove " Kvaliteta koja je svojstvena trenutku. "


Za mnoge od nas pravu moru predstavlja pokušaj da proživimo istinsku sadašnjost.

Mnogi od nas dobar dio života provedu u analiziranju pogrešaka što su ih počinili u prošlosti, ili predviđanju nesreća koje će ih snaći u budućnosti.

Kad trčim ili kad se vozim autom i sam često ubijam vrijeme razmatranjem raznih planova i ideja, opcija i mogućnosti. A onda shvatim da sam pretrčao
ili odvozio kilometre, ne primjećujući pejsaž, nesvjestan zraka koji udišem, stabala koja promiču, povjetarca koji mi miluje obraze. Sada sam sve češće svjestan onoga što me okružeje. A to je dobar znak, za početak. Polako se usađujem u sadašnjost.. Moram samo upamtiti: u duhovnom životu, uvijek sam na početku. S tom rečenicom na umu, bit ćemo u stanju savladati našu obuzetost nastojanjem da " idemo naprijed ". Jer, kad iskusimo istinsku sadašnjost, shvatit ćemo da se sve dešava upravo u njoj.

Obraćanje runama pomoći će vam da izbjegnete ograničenja koje nam nameće razum, okove uslovljavanja i opterećenja navika, U kratkom intervalu
interakcije sa runama proglasit ćete slobodnu zonu u kojoj vaš život postaje podatan, osjetljiv, otvoren za transformaciju.

Živimo u vremenu radikalnog diskontinuiteta. Lekcije stižu jedna za drugom, a naše duše i kosmos guraju nas u nove avanture napretka. Poznate vode odjednom nam se čine opasnim, prijete neucrtanim plićacima i pomićnim sprudovima. Stare karte više ne vrijede, potrebne su nam neke nove sprave za navigaciju. nameće se neizbježna činjenica: Vrijeme je da budeš sam svoj kaligraf.

I baš kao što su se Vikinzi služili podatcima dobivenim od majstora rune u upravljanju svojim brodovima, tako ćemo i mi iskoristiti rune ne bismo nekako ispravili kurs našeg života. Pomak o samo nekoliko stupnjeva na početku putovanja imat će ogroman utjecaj na našu konačnu poziciju tamo daleko na debelom moru.

Igranje runama velika je avantura. S runama, kormilo života uzimate u svoje ruke, postajete gospodar svoje vlastite moći. Što god rune bile - posrednik između vas i sebe, simultani prevodilac između vas i božanskog, bezvremeno navigaciono pomagalo - energija koja ih pokreće postaje naša vlastita energija i, konačno, mudrost koju one sadrže također prelazi na nas.

Dakle, kad počnemo uspostavljati dodir spoznajnim dijelom našeg bića, ćut ćemo poruke istinske ljepote i stvarne korisnosti. I baš kao što je svaka pahulja snijega jedinstvena, i baš kao je svaki otisak prsta neponovljiv. tako je i svaki proročanski znak originalni aspekt Stvaranja.


( Iz teksta " ORAKUL OSOBNOSTI" - Ralph BLUM )





DETALJ GRAVURE KAMEN - Runoval2008

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!








20.07.2009. u 15:45 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2009  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

umjetnost i ezoterija